[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/afganistan-kabul-eksplozija-novembar-2019-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/100x73\/afganistan-kabul-eksplozija-novembar-2019-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/afganistan-kabul-eksplozija-novembar-2019-xinhua.jpg","size":"519.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

U napadu autobombom u Kabulu poginulo sedmero ljudi

Najmanje sedam ljudi je ubijeno i deset, među kojima četvero stranih državljana, ranjeno je kada je kombi nakrcan eksplozivom napao vozilo koje pripada stranoj zaštitarskoj kompaniji, saopćili su afganistanski sigurnosni zvaničnici.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad tokom saobraćajne špice, a koji je uslijedio dan nakon što je afganistanska vlada pristala na razmjenu zarobljenika s talibanskim pobunjenicima, u nadi da će ponovo pokrenuti zakočene mirovne pregovore.

Nasrat Rahimi, portparol ministarstva unutrašnjih poslova, kazao je da je bombaš samoubica koji je vozio kombi napao blindirano vozilo koje pripada kompaniji GardaWorld, kanadskoj zaštitarskoj firmi čijih je četvero članova osoblja ranjeno u napadu.

- Sedam afganistanskih civila ubijeno je u eksploziji i deset ljudi, među kojima je četvero stranih državljana, ranjeno je - kazao je Rahimi.

On nije objavio nacionalnost četvero ranjenih, ali je visoki afganistanski sigurnosni zvaničnik kazao da su oni ili indijski ili nepalski državljani i da kabulska policija trenutno radi na identifikaciji ranjenih.

 Zvaničnici u GardaWorldu  i u ministarstvima vanjskih poslova Indije i Nepala nisu odgovorili na zahtjeve za komentarom, prenosi Reuters.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!