[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/albertina-modern.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/100x73\/albertina-modern.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/albertina-modern.jpg","size":"375.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U martu 2020. godine Beč postaje bogatiji za još jedan muzej

 Bečka Albertina, najsveobuhvatnija galerija grafičkih materijala u svijetu, u martu iduće godine otvorit će muzej "Albertina modern" sa djelima savremene umjetnosti.

Muzej će biti smješten u bečkoj umjetničkoj kući "Künstlerhaus" na Karlsplatzu koja je sagrađena 1865. godine. Tada ju je car Franz Joseph poklonio bečkim umjetnicima, saopćeno je iz Eurocomma.

Albertina posjeduje više od 60.000 djela od 5.000 umjetnika savremene umjetnosti koja će se u novom muzeju na površini od 2.000m2 prikazivati na različitim izložbama.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!