[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/ysd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/100x73\/ysd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/ysd.jpg","size":"205.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

U Majamiju bez karantina, nagradni fond drastično smanjen

Masters u Miamiju igraće se ove godine između 22. marta i 4. aprila.

Ono što se u ovom trenutku sigurno zna je da će nagradni fond biti drastično smanjen, pa će pobjednici zaraditi po 300.110 dolara. Na posljednjem turniru održanom 2019. (2019.), pobjednici su bili Roger Federer i Karolina Pliškova - obojica su zaradili 1.354 miliona. Igrači koji eliminiraju u prvom krugu zaradit će po 10.000 USD.

Ukupni nagradni fond ove će godine iznositi samo 3,34 miliona dolara. Poređenja radi, za turnir odigran 2019. godine nagradni fond iznosio je 16,7 miliona dolara.

Miami neće biti sam u rezanju sredstava za igračke nagrade, to će se dogoditi na svim turnirima ove godine. Organizatori se nadaju da će moći dopustiti da se tokom turnira popuni 20 posto kapaciteta stadiona, ovisno o pravilima koja će se primjenjivati ​​tokom samog turnira.

Također je najavljeno da igrači neće morati u karantenu, kao što je bio slučaj na Australian Openu, jer američke vlasti ne zahtijevaju boravak ljudi u određenim hotelima.

Svi igrači i članovi njihovih timova morat će predati negativan test na koronavirus prije nego što dobiju dozvolu za let u Sjedinjene Države. Igrači će se ponovo testirati po dolasku, a ne četiri dana kasnije.

Iako neće biti karantene, igrači će se samo morati premjestiti iz hotela na teren. Ako se utvrdi da je neko prekršio ovaj uslov, može biti kažnjen, ali i diskvalifikovan sa turnira.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!