[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/2019-lebanese-protests-beirut-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/100x73\/2019-lebanese-protests-beirut-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/2019-lebanese-protests-beirut-5.jpg","size":"394.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

U Libanu demonstranti blokirali glavne autoputeve, Aoun upozorio na 'katastrofu'

 Demonstranti u Libanu blokirali su glavne autoputeve koristeći zapaljene gume i uz poruku da će ostati na ulicama i nakon televizijskog intervjua u kojem ih je predsjednik pozvao da odu kućama.

Škole i univerziteti zatvoreni su danas, kao i banke, što govori o produbljivanju političke i finansijske krize sa kojom se suočava ova bliskoistočna zemlja, prenosi AP.

Tokom sinoćnjih protesta jedan vojnik je ubio demonstranta, što je prva žrtva od kada su u Libanu 17. oktobra počeli protesti.

Demonstranti su izašli na ulice nakon što je predsjednik Michel Aoun u televizijskom intervjuu rekao da bi moglo biti dodatnih odlaganja prije nego ššto  bude  formirana nova vlada.

Aoun je pozvao one koji protestuju da odu kućama, upozorivši na "katastrofu" ukoliko masovni protesti nastave da parališu zemlju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!