[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/ledena-ploha-gorazde.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/100x73\/ledena-ploha-gorazde.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/ledena-ploha-gorazde.jpg","size":"117.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Goraždu prvi put klizalište pred Gradskom dvoranom 'Mirsad Hurić'

Grad Goražde prvi put u svojoj historiji će građanima omogućiti klizanje na otvorenom, po uzoru na brojne druge sredine u BiH.

Gradska uprava u saradnji sa goraždanskim privrednicima osigurala je postavljanje ledene plohe površine 370 kvadratnih metara na platou Gradske dvorane ”Mirsad Hurić”.

- Još u toku izborne kampanje smo našim građanima obećali i sada to ispunjavamo. Prvobitno smo ovo planirali za narednu godinu, ali smo shvatili da vrijedi i mjesec dana i najkasnije u subotu naši mališani i njihovi roditelji moći će klizati u svom gradu. Goražde to zaslužuje jer i drugi gradovi i manji centri imaju ledene plohe. Dogodine ćemo planirati i veću  na kojoj će moći uživati svi građani – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Po njegovim riječima, ledena ploha bit će postavljena mjesec dana, odnosno koliko budu dozvoljavali vremenski uvjeti.

- Zahvaljujući partnerima,  našim goraždanskim prvrednicima koji su finansirali sve ovo, omogućili smo taj ugođaj građanima. Također, zahvalni smo i firmi iz Sarajeva koja nam je izašla u susret i ispod svake cijene dala Gradu Goražde ovu pogodnost, jer većina tih ljudi je porijeklom sa ovih prostora. Ledene plohe po drugim gradovima koštaju od 15.000  do 20.000 KM, a Goražde je dobilo za 12.000 KM i svima koji su ovo omogućili smo neizmjerno zahvalni - kazao je gradonačelnik Goražda.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!