[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/javni-radovi-gorazde.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/100x73\/javni-radovi-gorazde.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/javni-radovi-gorazde.jpg","size":"501.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Goraždu kroz projekt javnih radova zaposleno 20 osoba

Dvadeset nezaposlenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) dobilo je priliku za privremeno zaposlenje na četiri mjeseca, kroz projekt javnih radova u Goraždu čija je realizacija u toku.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović ističe da je riječ o dugoročno nezaposlenim osobama koje su na rubu egzistencije.

-Iako se radi o ugovoru na određeno vrijeme ovaj projekt tim ljudima mnogo znači. Svi oni daju svoj maksimum i na najbolji način opravdavaju svoje angažovanje. Raspoređeni su u četiri grupe po mjesnim zajednicama te rade onako kako je i planirano, u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica. U toku naredna četiri mjeseca planirano je čišćenje i uređenje više javnih površina, vodozaštitne zone i izletišta na području grada Goražda - pojasnio je Ramović.

Podsjetio je da se projekt realizuje u saradnji sa Službom za zapošljavanje BPK Goražde.

- Mi smo aplicirali na javni poziv Službe u ovoj godini i imali smo pravo da putem ovog programa zaposlimo 20 osoba. Imali smo 79 prijava naših sugrađana i zaista komisija je imala težak posao da provede proceduru u skladu sa zakonom. Imamo informaciju da bismo u septembru ili oktobru trebali imati sličan ovakav projekt te bi tako angažovali još naših sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe - istakao je gradonačelnik Goražda.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!