[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/qq_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/qq_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/qq_2.jpg","size":"119.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

U Evropi samo mi još igramo nogomet. Ovdje se predsjednik protiv korone bori votkom

Da je netko prije mjesec dana izjavio da će ovog proljeća, na vrhuncu nogometne sezone, evropski i svjetski najpraćenije i medijima najzanimljivije natjecanje biti bjeloruska liga, bio bi izvrgnut poruzi i poslan na psihijatrijsko promatranje.

Međutim, zahvaljujući tome što se prvenstvo Bjelorusije jedino normalno igra, dok je u svim ostalim europskim zemljama pandemija koronavirusa blokirala ne samo nogomet, nego i život te ljude zakucala u kućne pritvore iz kojih izlaze zaštićeni maskama jedino u nabavu najbitnijih namirnica, posljednjih dana nema relevantnog europskog ili svjetskog medija koji nije dao značajan prostor tome što se u Bjelorusiji nogomet igra kao da ne živimo u eri zloglasne korone.

Tako se odjednom bjeloruska liga iz anonimnosti i prosjeka 25. mjesta (od ukupno 55) UEFA-ine tablice nacionalnih liga, prometnula u svjetsku zvijezdu i top temu, a o prvenstvu ispred kojeg su izraelsko i kazahstansko piše se više nego o Ligi prvaka. 

Dodatni začin egzotike i medijskog seksepila tome što se bjeloruski nogomet jedini odbija pokoriti koroni daje to što pošasti koja ubija desetke tisuća ljudi prkosi zemlja kojoj je na čelu jedan od posljednjih svjetskih diktatora Aleksandar Lukašenko te što je Bjelorusija, iako usred Europe, prilično izolirana od ostatka svijeta. Ne geografski i prometno, nego medijski i politički.

izvor: index.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!