[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/05\/0505-ples.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/05\/100x73\/0505-ples.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/05\/0505-ples.png","size":"800.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Domu mladih Skenderija premijera predstave 'Svi Marš na Ples' u 8. maja

Inspirirani vječitom muzikom benda 'Bijelo Dugme' Udruženje "Živimo Balet" radi na plesnom projektu "Svi Marš na Ples" u koreografiji Igora Kirova i dramaturgiji Gorana Golovka. 

Projekt se realizira u saradnji sa međunarodnim partnerima Festivalom Velenje iz Slovenije, kao i uz podršku Doma mladih Skenderija, u sklopu plesne platforme Balkan Dance Project.

Premijera predstave "Svi Marš na Ples" bit će održana 8. maja u 18.00 sati u Domu mladih Skenderija, gdje će simbolički obilježiti i historijsko mjesto gde su sve poznate ex-Yu rock grupe nastupale, među kojima i 'Bijelo Dugme'.

Organizatori napominju da će ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala prisustvovati određeni broj publike, u suprotnom, premijera će biti odigrana bez publike.

Izvršni producent predstave je Nataša Hajdarević ispred Udruženja "Živimo balet" iz Sarajeva.

Balkan Dance Project je međunarodna plesna platforma koja okuplja mlade, uspešne i perspektivne koreografe, plesače i stvaraoce iz zapadnog Balkana u namjeri da ojača, spoji i poveže plesnu scenu regiona.

Ova platforma povezuje zemlje sa jedinstvenim kulturnim identitetom i prenosi njihove ideje kroz univerzalni jezik plesa, muzike i pozorišta. Na web stranici VIDEO može se pronaći više informacija o ovoj platformi.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!