[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/23\/20210923-salko-zuko-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/23\/100x73\/20210923-salko-zuko-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/23\/20210923-salko-zuko-1.jpg","size":"98.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Collegiumu artisticumu izložba 'Šumske duše' Salke Zuke

Galerija Collegium Artisticum najavila je za petak, 24. septembra otvorenje izložbe "Šumske duše", a novim ciklusom radova predstavit će se umjetnik Salko Zuko.

Na izložbi “Šumske duše“, koja je posvećena pokojnoj Zorani Živić bit će predstavljeni portreti realizovani u kamenju koje je autor prepoznao i pronašao u prirodi. Uz minimalne intervencije na pronađenom kamenju autor je realizovao niz portreta ostavljajući prostor i posmatraču za vlastito prepoznavanje i komunikaciju s prirodom.

Izložba će biti otvorena u petak, 24. septembra u 19 sati, a istog dana u 13 sati bit će upriličen razgovor s autorom i snimanje postavke. Izložba će biti postavljena do 8. oktobra, javnosti dostupna od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati.

Salko Zuko je rođen 1967. godine u Sarajevu. Završio je Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu 1984. godine. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu te na Odsjeku za Istoriju umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Radio je u Večernjim novinama kao novinar kulture i urednik. Objavljivao je likovne kritike i tekstove u časopisima Lica, Most, Valter. Od 1986. godine izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi. Tokom ove godine predstavio se ciklusom slika i reljefa u sarajevskoj Galeriji “Zvono“ i u Galeriji Društva za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ - Počitelj.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!