[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/crtez-ilhanesabanovic-iz-sarajeva.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/100x73\/crtez-ilhanesabanovic-iz-sarajeva.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/crtez-ilhanesabanovic-iz-sarajeva.jpg","size":"73.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Busan putuje crtež 10-godišnje Ilhane Šabanović iz Sarajeva

Sarajevo grad filma UNESCO-a na 16. Međunarodnom filmskom festivalu djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji predstavljat će crtež Ilhane Šabanović, 10-godišnje učenice Osnovne škole "Behaudin Selmanović" iz Sarajeva. 

Ilhanin crtež je proglašen najboljim na konkursu koji je raspisao Sarajevo grada filma UNESCO-a.

Konkurs je raspisan u okviru suradnje 18 kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo, saopćeno je iz Press službe Sarajevo Film Festivala. 

Ilhanin pobjednički crtež bit će izložen tokom trajanja Festivala u Južnoj Koreji od 5. do 12. jula ove godine i predstavljati Sarajevo, zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih gradova filma UNESCO-a. Pobjednički crteži će se koristiti i za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu. 

Djeca iz cijelog svijeta od pet do 12 godina crtala su o temi "Mi u prirodi". Imena svih sudionika iz Sarajeva bit će objavljena na web stranicama Sarajevo grad filma UNESCO-a i Sarajevo Film Festivala. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!