[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/15\/kisa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/15\/100x73\/kisa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/15\/kisa.jpg","size":"63.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U BiH pretežno oblačno i narednih dana, moguća kiša

Danas će preovladavati u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne. Vjetar slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 29, na jugu do 34 stepena.

Za nedjelju se prognozira u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne povremeno je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 stepena.

U ponedjeljak će biti sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 35 stepeni.

Po prognozi FHMZ, u utorak u Bosni bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano, uz postepno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima u većem dijelu zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34 stepena.

Za srijedu se prognozira u Bosni pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjereno oblačno. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u većem dijelu Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33 stepena.

(Izvor:Fena)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!