[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/13\/sunce.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/13\/100x73\/sunce.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/13\/sunce.jpg","size":"234.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U BiH jutros sunčano osim na području Krajine

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava sunčano vrijeme. Pretežno oblačno je na području Krajine. Po kotlinama u centralnom dijelu Bosne lokalno ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bugojno 18, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 19, Jajce i Livno 21, Bihać, Sarajevo i Tuzla 22, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 23, Grude i Zvornik 24, Banja Luka i Trebinje 25, Neum 26 i Mostar 28 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 4hPa je ispod normale i ne mijenja se. 

U Hercegovini će danas biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni većinom umjerena naoblaka. Više oblačnosti na području Krajine i sjevera Bosne. Lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni se prognoziraju uglavnom u drugoj polovini dana. Prijepodne padavina može biti u Krajini. Uz pljuskove izgledna je i lokalna pojava grada. U noći na srijedu očekuju se nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele BiH.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, većinom sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35, na jugu BiH i do 40 stepeni.

U Sarajevu prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se oko 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometoerološkog zavoda BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!