[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/04\/l-49f2b310bf0ff8a6c2d0c4b0cd37aff1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/04\/100x73\/l-49f2b310bf0ff8a6c2d0c4b0cd37aff1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/04\/l-49f2b310bf0ff8a6c2d0c4b0cd37aff1.jpg","size":"126.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tuzlanski Student odustao od igranja u Ligi BiH za košarkaše

Rukovodstvo Univerzitetskog košarkaškog kluba Student iz Tuzle odustalo je od igranja u predstojećoj sezoni Lige Bosne i Hercegovine.

Student je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka u A1 ligi BiH nakon što su u finalu play-offa savladali Orlovik iz Žepča. Poslije temljene analize, niza obavljenih razgovora i konsultacija, donesena je odluka o neigranju u Ligi BiH u sezoni 2022./2023. 

- Klub će nastaviti s radom na principima utvrđenim prilikom reaktiviranja. Radit ćemo na jačanju i proširivanju igračke baze, poboljšanju uvjeta za rad ekipe, sanaciji Univerziteske sportske dvorane i razvijanju ideje za uspostavljanje sportskog internata. U skladu s navedenim, pored nastupa u A1 ligi, od naredne sezone ćemo formirati tim i za A2 ligu, s sve kako bi dodatno pojačali rad sa mladim i perspektivnim košarkašima sa područja grada Tuzle i uže regije. Na ovaj način ćemo dodatno pružiti mogućnost svim mladim košarkašima da nastave svoj sportski razvoj nastupajući za klub kojem je razvoj i pružanje šanse mladima u prvom planu - navode u rukovodstvu UKK Student. 

UKK Student je funkcionirao na jednostavnom principu da se košarkašima iz Tuzle i uže regije, kao i studentima Univerziteta u Tuzli, omogući da učešćem u radu kluba ostvare svoje sportske ciljeve, te žive, rade i školuju se u Tuzli.

- Uprava kluba se prilikom donošenja odluke suočila sa dva problema koje je morala analizirati. Prvi je, kao i u svakom klubu, kreiranje ekipe koja bi svojom kvalitetom bila spremna da odgovori izazovima Lige Bosne i Hercegovine, a sačinjina od igrača iz Tuzle i bliže okoline, a drugi je dobijanje podrške za rad od Univerziteta, Grada te institucije Tuzlanskog kantona koje smo predstavljali i koje ćemo prezentirati i u budućem radu. Rezultati analize pomenuta dva problema usmjerili su nas da donesemo racionalnu odluku i da rast i razvoj kluba gradimo korak po korak i vjerujemo da ćemo uskoro sa vlastitim stručnim i igračkim kadrom ponovno zaigrati u najkvalitetnijem razredu košarke u našoj zemlji. Uprava kluba, treneri i grači pokazali su da vole i poznaju košarku, a to su osnovni preduvjeti za vođenje sportskog kolektiva, ali bez konkretne podrške Univerziteta, Grada i vlasti Tuzlanskog kantona novi kvalitativni iskorak nije moguć na utvrđenim principima funkcioniranja kluba. Na kraju, vjerujući da će ovaj sportski projekat u skorije vijeme biti prepoznat i dobiti konkretnu podršku, a mi ćemo nastaviti raditi, stvarati uvjete za razvoj košarke u našoj sredini i omogućiti što širem broju mladih ljudi iz našeg grada da se bave košarkom i nastupaju za seniorski košarkaški klub u našem gradu - navode u upravi UKK Student iz Tuzle. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!