[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/turska-skijasica-slovenija-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/100x73\/turska-skijasica-slovenija-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/turska-skijasica-slovenija-aa.jpg","size":"64.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Turska skijašica u Sloveniji spasila život 12-godišnjem dječaku

Mlada turska skijašica spasila je život 12-godišnjem dječaku u slovenačkom ski centru Krvavec.

U saopštenju iz Skijaškog saveza Turske navedeno je da je Sila Kara (19) spasila slovenačkog dječaka tokom treninga.

Dječak, koji je sjedio pored Kare na ski žičari, izgubio je ravnotežu. Mlada turska skijašica uspjela je da ga uhvati u posljednjem trenutku, kako bi spriječila njegov pad. Kara je zatim držala dječaka 15 minuta dok je visio u zraku, a onda su ga spasili pripadnici skijaške patrole, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopštenju SS Turske se navodi da je Kara za hrabrost odlikovana medaljom policije Krvaveca. Kara je bila među takmičarima u veleslalomu na Krvavecu, koje je održano 12. i 13. februara.

"Bacila sam skijaške štapove i ustima skinula rukavice. Kada sam ih skinula, on je plakao i povikao: 'Molim te, drži me s obje ruke'. Držala sam ga objema rukama 15 minuta", rekla je Kara i dodala da su potom na mjesto događaja stigle skijaške patrole i osoblje ski centra, te da je pustila dječaka da padne na sigurnosnu mrežu.

Nakon što je spasila dječaka, Kara kaže da su slovenački mediji zatražili da se pronađe djevojka junak.

"Šef slovenačke policije i policajci uručili su mi priznanje na aerodromu", prepričava Klara nevjerovatan događaj iz Slovenije.

Na kraju, turska skijašica je istakla da je njena moralna dužnost bila da spasi ljudski život i da je zbog toga veoma sretna.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!