[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/turska-policija-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/100x73\/turska-policija-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/turska-policija-2.jpg","size":"465.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Turska policija privela 85 vojnika zbog navodne povezanosti s Gulenom

Turska policija pritvorila je u petak 85 pripadnika vojnog osoblja u racijama širom zemlje zbog navodne povezanosti s grupom koju turske vlasti optužuju za pokušaj državnog udara 2016. godine, prenosi AFP, citirajući lokalne medije.

Tužitelji u Ankari izdali su nalog za hapšenje 110 aktivnih vojnih osoba.

Racije su dio istrage koju provodi turska vlada protiv sljedbenika islamskog klerika Fethullaha Gulena koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a kojeg vlasti optužuju da je odgovoran za orkestriranje neuspjelog puča od prije dvije godine.

Policija je pokrenula operacije u 16 pokrajina uključujući i Ankaru, dok će uhapšeni u drugim dijelova zemlje biti odvedeni u glavni grad Turske.

Više od 77.000 osoba uključujući vojno osoblje, prosvjetne radnike i suce uhapšeni su zbog navodne povezanosti s Gulenom.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!