[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/08\/xn.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/08\/100x73\/xn.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/08\/xn.jpg","size":"75.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Triler priča: Barsa zaprijetila De Jongu krivičnom prijavom

Priča o Frenkiju de Jongu i Barseloni, koja traje cijelo ljeto, pretvara se u pravi triler.

Ugledni "The Athletic" javlja da su čelnici Barse sredinom jula saopštili De Jongu i njegovim agentima da u transferu iz Ajaksa, koji je obavilo prethodno rukovodstvo kluba, ima "kriminalnih aktivnosti", pa su mu zaprijetili tužbom i krivičnom prijavom, ako ne prihvati da ode u Mančester junajted ili na drastično smanjenje plate.

De Jong je 2019. došao u Barsu za 75 miliona eura.

Iako je standardan u Ćavijevom timu, Holanđanin je veliki teret klubu, koji ne može da registruje nove igrače ukoliko ne dobije još novca, što može da uradi samo prodajom fudbalera, ili smanjenjima njihovih zarada.

De Jonga želi Mančester junajted, ali on ne želi da ide, niti pristaje da mu se smanji godišnja plata.

Barselona je ljetos dovela Levandovskog, Rafinju i Kundea za ukupno 150 miliona eura, te Kesija i Kristensena bez obeštećenja, ali od La Lige nije dobila dozvolu da ih registruje, jer ne ispunjava uslove španskog finansijskog fer-pleja.

U ovom trenutku, nijedan od njih ne bi mogao da igra narednog vikenda na otvaranju sezone, protiv Rajo Valjekana. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!