[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/17\/pionirskadolina-cvijece-uredjenje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/17\/100x73\/pionirskadolina-cvijece-uredjenje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/17\/pionirskadolina-cvijece-uredjenje.jpg","size":"465.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Tokom ljetnog perioda povećana posjeta Pionirskoj dolini

Tokom ljetnog perioda povećana je posjeta Rekreativno - zabavnom centru "Pionirska dolina" sa zoo vrtom. U Pionirskoj dolini u juli i augustu najviše je posjeta stranih državljana i bh dijaspore koja dođe na odmoru u BiH - potvrdio je Feni veterinar u Pionirskoj dolini Vedad Škapur.

On je naglasio da je trenutno najviše posjetilaca koji dolaze sa Bliskog istoka.

- Posjećenost je dobra i vikendom i radnim danima - kazao je Škapur. Dodao je da su gostima, pored zoo vrta, na raspolaganju i sadržaji za djecu, odnosno komercijalni i nekomercijalni rekviziti na kojima se djeca mogu zabavljati.

Što se tiče životinjskog fonda, Pionirska dolina trenutno raspolaže sa više od 50 životinjskih vrsta, a ove godine bilo je i podmladaka nekih vrsta.

- Ove godine smo imali novih beba, nabavili smo vuka, našu autohtonu životinjsku vrstu koju nismo imali u zadnjih 20-ak godina - kazao je Škapur najavivši kako će Pionirska dolina u skorije vrijeme biti obogaćena novim životinjskim vrsta.

-Preduzeće "Park" je preuzelo sve mjere za nabavku novih životinja, a o tome će javnost biti pravovremeno obaviještena - kazao je Škapur.

Iz preduzeća Park i Pionirske doline pozvali su sve bh. građane i turiste koji dođu u Sarajevu da posjete i ovu zelenu oazu u glavnom gradu BiH.

Podijelite ovaj članak!