[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/tkt21.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/100x73\/tkt21.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/tkt21.png","size":"852.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

TKT FEST počinje na Svjetski dan pozorišta

Teatar kabare Tuzla najavio je da će od 27. marta do 2. aprila ove godine biti tradicionalno organiziran internacionalni, teatarski festival XVII TKT-FEST-Dani akademskog teatra 2019.

Na pres-konferenciji obratio se Vlado Kerošević, umjetnički voditelj Teatra kabare Tuzla, koji je pored bogatog i zanimljivog ovogodišnjeg repertoarskog sadržaja istakao kako će na tom Festivalu mlade glumačke snage iz regiona, s pet različitih akademija, imati priliku zaigrati i zajedno na sceni ali i sa starijim i iskusnijim glumcima.

Srđan Vukadinović, tvorac pozorišno dokumentarne izložbe Teatarska stranica posvećenoj 50 godišnjici umjetničkog rada Zijaha Sokolovića, motom Festivala Kreativno utočište mladih istakao je važnost suradnje Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli i Teatra kabare kao mjesto gdje mladi mogu napraviti svoje prve profesionalne korake i koje predstavlja jedini prostor za mlade glumce gdje mogu predstaviti svoje glumačke kreacije.

Na pres-konferenciji su prisustvovali i Damir Altumbabić, Damir Mahmutović, Amna Jahić, Ivana Milosavljević te sudenti produkcije koji sudjeluju u organizacijsko-produkcijskoj realizaciji Festivala ali i studenti treće godine ADU u Tuzli koji će svojim igranjem Odiseje autora Homera, u režiji Vlade Keroševića, svečano otvoriti 17.TKT Fest.

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija koja se u povodu Svjetskog dana teatra u gradu Tuzli, Federaciji BiH, a i u BiH događa, a koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente Akademija, kako iz BiH, tako i iz ostalih zemalja regije, a i šireg europskog prostora.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Grad Tuzla i Solana Tuzla. Sponzor Festivala su: Cvjećara ‘’Ruža’’ Miladije i Zdravljak Saranda, Tuzla, saopćeno je iz Teatra kabare Tuzla.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!