[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/xtz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/100x73\/xtz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/xtz.jpg","size":"78.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tite: Poštujem Hrvatsku, iskusna je ekipa, ima dobar vezni red

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila izjavio je danas u Dohi uoči meča četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske da poštuje svjetske vicešampione.

Adenor Leonardo, poznatiji kao Tite preuzeo je Brazil u junu 2016. godine nakon što je Dunga dobio otkaz zbog loših rezultata na Kopa Americi. Prije toga vodio je Korintijans, Palmeiraš, Gremio, Atletico Mineiro i još niz klubova.

Nakon što je Brazil pod njegovim vođstvom ispao u četvrtfinalu posljednjeg SP-a u Rusiji od Belgije (1-2), Tite je bio izložen kritikama. Tada se pravdao kako je imao samo dvije godine kako bi složio ekipu. Ali, sada nema mjesta izgovorima. Brazilska javnost želi šesti naslov.

"Imamo dosta talenta, dobra smo ekipa, uporni smo, a da bi došli do uspjeha, želim da moji igrače ponovo ono što su do sada činili. Ko bude bolji proći će dalje," izjavio je Tite u prepunoj dvorani pres centra, a prenijela HINA.

Veoma je bila posjećena brazilska konferencije za novinare. Naravno, najviše je bilo brazilskih novinara, ali i iz ostatka svijeta, kao i mala grupa hrvatskih novinara.

"Imaju dobar vezni red, jako su iskusni. Imaju puno iskustva na evropskom i svjetskom prvenstvu, što o moramo cijeniti. Što se tiče ritma, želimo brzo da postignemo gol, kako bi nam kasnije bilo lakše," dodao je njegov pomoćnik Kleber Ksavijer.

Zanimljivo, najviše pitanja brazilskom strategu su upućena zbog njegovog plesa prilikom proslave pogotka protiv Južne Koreje koju je dio medija opisao kao omalovažavanje protivnika.

"Ovo nije moja ekipa, ovo je brazilska reprezentacija. Neću vam držati lekcije iz istorije i kulture, kako se veselimo i radujemo. To ću ostaviti po strani, poštujemo svakoga. To je dio kulture, ne znači da mi nekoga ne poštujemo. Mislim da se radi o povezanosti sa mladima. Osjećam određenu povezanost sa igračima. Bitna je cijela slika, igrači su najvažniji. Mi smo ovde kako bi ih podupirali", dodao je Tite.

Odgovorio je i na pitanje kako je Aleks Sandro.

"Ne znam kako da odgovorim na to pitanje, vidjećemo nakon treninga. Nejmar je imao ozbiljniju povredu", dodao je kazavši da Peleu želi brzi oporavak.

"Želimo mu sve najbolje, on je svima nama inspiracija," poručio je na kraju. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!