[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/ruk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/100x73\/ruk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/ruk.jpg","size":"254.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Težak poraz rukometašica Srbije od selekcije Holandije u četvrtom kolu Grupe A na svijetskom prvenstvu

Rukometašice  Srbije pretrpeli su težak poraz protiv selekcije Holandije u četvrtom kolu Grupe A na Svetskom kupu. Krajnji rezultat glasio je 36:23.

Srbija sada ima učinak od  2-2, kao i Slovenija, tako da će utakmica između dvije selekcije odlučiti ko će u drugi krug planetarnog prvenstva.

Holanđani, koji su na posljednjih pet takmičenja osvojili četiri medalje, opravdali su ulogu favorita i sada imaju skor od tri pobjede i jedan poraz.

Rukometašice srbije  su utakmicu počeli vrlo loše, odigrale su kompletno prvo poluvrijeme van ritma, a u drugom se nisu mogle vratiti.

Dugo nisu mogle do gola golmana Ljubomira Obradovića, a loše su se plasirali u odbranu, pa su Nizozemke lako stigle do 3: 0. Tada je prednost 'narančastih' prešla sa 5: 1, na 12: 5 i 15:10. Tek sredinom prvog dela meča su se uspeli učvrstiti, ali dugo nisu odoleli rivalu. Na poluvremenu je bilo 20:12.

Holanđani nisu predali ni jedno, najviše su iskoristili svaku grešku srpskog tima i stigli do 26:14. Lako su stigli do konačnih 36:23.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Lisčević, Obradović i Trifunović sa po 6 pogodaka. 

Holandiju je predvodila Polman sa osam golova, a Van der Hayden, Abing i Dulfer su postigli po šest.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!