[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/danis-tanovic2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/100x73\/danis-tanovic2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/danis-tanovic2.jpg","size":"41.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Tanović: Bilo je jednostavno i lijepo surađivati sa filmskom divom Mirom Furlan

Redatelj i bh. oskarovac Danis Tanović kaže za Miru Furlan da je bila velika glumica i dobar čovjek, a suradnja sa njom jednostavna. U posao je ulazila sa velikom dozom posvećenosti. Bilo je, kaže, jednostavno i lijepo surađivati sa njom.

- Znali smo da nije dobro, ali nismo vjerovali da će umrijeti. Jednostavno, Mira je bila veća od života. Filmska diva, častan čovjek, divna osoba. Za mene je bila diva još iz vremena kad sam tek ulazio u svijet filma. Imao sam sreću upoznati je na Akademiji, poslije me impresionirala njena dobrota. U vrijeme kad se Jugoslavija raspadala, ona je ostala časna i vjerna nekim svojim idealima, što je bilo teško. Otišao je veliki čovjek, samo tuga ostaje  - istaknuo je za Fenu Tanović.        

Legendarna jugoslavenska glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini. Glumila je u pozorištu, TV serijama i filmovima. Početkom raspada Jugoslavije Furlan odlazi u Ameriku, gdje je također nastavila ostvarivati zapažene uloge.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!