[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/16\/fj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/16\/100x73\/fj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/16\/fj.jpg","size":"344.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tajson Fjuri rastao se sa trenerom Benom Dejvisonom

Tajson Fjuri rastao se sa svojim trenerom Benom Dejvisonom poslije dvije godine zajedničkog rada. Poslije Fjurijeve pobjede nad Otom Valinom u septembru, njegov otac Džn kritikovao je Dejvisona rekavši da bi kompletan trenerski tim trebalo da ode.

Uz 27-godišnjeg Dejvisona Fjuri je znatno smršao i borio se sa Vajlderom u decembru prošle godine u meču koji je završen neriješenim ishodom.

“Tajson i ja smo morali da donesemo odluke radi svojih karijera, a to je rezultiralo time da se saradnja završava“, napisao je Dejvison na Tviteru dodavši da će njih dvojica ostati prijatelji.

Kako stvari stoje, Fjuri će raditi sa ŠugarHil Stjuardom, sinom Emanuela Stjuarda.

Uz kondicionog trenera Kristijana Blekloka, Dejvison je bio ključni u Fjurijevoj transformaciji na fizičkom i mentalnom planu.

“Ja sam psiholog, trener, prijatelj, brat, nekad i otac, a nekad je on otac meni“, tako je u septembru Dejvison opisao svoj odnos sa Fjurijem.

                                                                                                                                                                                                                                izvor;fightsite

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!