[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/dresden-tadic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/100x73\/dresden-tadic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/dresden-tadic.jpg","size":"327.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Tadić na forumu o borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zamjenica glavnog tužitelja Diana Kajmaković i tužitelj  Mirza Hukeljić sudjeluju u Dresdenu (SR Njemačka) na 20. međunarodnom forumu za  tužitelje o borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala.

Na forumu tužitelji iz 36 zemalja, razmjenuju iskustva u borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala, tako da će tužitelji iz BiH biti u prilici razmijeniti iskustva u svezi s procesuiranja terorističkih boraca sa stranih ratišta, s kolegama iz drugih zemalja, a uz prezentaciju međunarodne suradnje i aktivnosti u okviru EUROPOL-a i tijela EU za borbu protiv terorizma.

Na tužiteljskom forumu, razgovara se o međunarodnoj suradnji i iskustvima zemalja u borbi protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, u okviru kojih se prezentiraju međunarodne operacije u kojima je sudjelovala Bosna i Hercegovina.

Također, razgovara se i o aktivnostima međunarodne suradnje u procesuiranju organiziranog kriminala počinjenog na području tzv. “Balkanske rute”, kao i iskustvima tužitelja iz različitih zemalja u borbi protiv cyber kriminala, sa akcentom na nadležnost i postupak dokazivanja tih kaznenih djela.

Na forumu su se sudionicima obratili i dužnosnici EUOPOL-a, EUROJUST-a te drugih institucija EU, zaduženih za suradnju agencija za provođenje zakona.

Forum se održava u okviru TAIEX programa, a organiziran je u suradnji s tužiteljstvom Saksonije, (SR Njemačka), priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!