[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xx.jpg","size":"77.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Svjetsko zlato, pa pobjeda poslije pet godina: Favr slavio u Bugarskoj

Francuski skijaš Metju Favr pobjednik je osmog veleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup u alpskom skijanju vožen danas u bugarskom Banskom.

Favr, aktuelni šampion svijeta u toj disciplini, bio je vodeći i nakon prve vožnje, a do pobjede došao je u ukupnom vemenu dva minuta, 25 sekundi i 29 stotinki.

To je njegov drugi trijumf u Svjetskom kupu, nakon što je prvi ostvario prije pet godina u Val D'Izeru.

Švajcarac Mark Odermat bio je drugi sa zaostatkom od 75 stotinki, dok je Francuz Aleksis Pinturo osvojio treće mjesto sa 81 stotinkom slabijim vremenom od pobjednika.

Pinturo je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 550 bodova i ima 25 više od drugoplasiranog Odermata.

Hrvat Filip Zubčić je treći sa 486 bodova.

Pinturo zauzima čelnu poziciju u generalnom poretku Svjetskog kupa sa 1034 boda.

Odermat je drugi sa 824, a treći Marko Švarc sa 718 bodova.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!