[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/04\/sved.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/04\/100x73\/sved.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/04\/sved.jpg","size":"187.72","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

'Sve dok ne svane' najtraženija knjiga u maju u online knjižari Knjiga.ba

Treći roman mladog pisaca iz Kalesije „Sve dok ne svane“, Hazima Hadžića najtraženija je knjiga u maju u online knjižari Knjiga.ba.

Knjiga "Sve dok ne svane" priča je koja prati stariji bračni par koji se priprema na sveto islamsko hodočašće hadž, ali nakon što muž Hasan pretrpi srčani udar, on i njegova žena, unatoč protivljenju njihove djece, odluče da bi bilo najbolje ako bi ona otišla sama.

Hasanova žena misteriozno nestaje u pustinjama Meke i Medine, a u razotkrivanju tajne njene navodne smrti, on će otkriti i ono za čim neki tragaju godinama istinu o duši čovjeka.

Iz knjižare Knjiga.ba preporučuju knjigu Meika Wikinga "Hyggea - Danski recept za sretan život".

Za Dansku se često kaže da je najsretnija zemlja na svijetu. Za to postoji samo jedan razlog: hygge. Ova knjiga prvo je i najvažnije djelo koje govori o danskom fenomenu hyggea, a temeljeno je na dugogodišnjim znanstvenim istraživanjima. Može li vas itko bolje provesti hyggeom od Meika Wikinga? Meik je direktor u institutu za istraživanje sreće, iz Kopenhagena, i već dugo proučava čaroliju danskoga načina života.

Još više zanimljivih naslova može se potražiti na online knjižari na adresi Knjiga.ba.

Podijelite ovaj članak!