[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/xxsd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/100x73\/xxsd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/xxsd.jpg","size":"134.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Švajni krivi odbranu Njemačke: Samo je jedan igrač top klasa, ostali su nivo Bundeslige

Njemci nisu tužni, već veoma ljuti zbog eliminacije u grupnoj fazi Mundijalu.

"Elf" se vraća kući, prošli su Japan i Španija, pa velikan treće takmičenje zaredom ne liči na sebe.

Na Svjetskom prvenstvu u Eusiji je takođe eliminisan u grupnoj fazi, prošle godine je na Euru stao u osmini finala - u Kataru je, dakle, samo nastavljen očajan niz.

"Sramota", bio je jedan od naslova u njemačkim medijima.

Tomas Miler je sinoć objavio kraj reprezentativne karijere, a jedan od šampiona svijeta iz 2014. godine - Bastijan Švajnštajger - naveo je koji su problemi nacionalnog tima.

"U ovom momentu Njemačka ima previše igrača koji su nivo Bundeslige. Dakle, fudbalera koji nisu top klasa", rekao je nekadašnji vezista Bajerna.

Švajni je za loš nastup u Kataru okrivio odbranu.

"Tu je samo jedan igrač velikog kvaliteta - Antonio Ridiger. Sve što smo vidjeli od odbrane u ova tri meča je bilo prilično skromno. Ovi ostali su prosječni bundesligaški igrači. Jasno je da moramo da se vratimo bazi", istakao je Švajnštajger.

Jozua Kimih je teško podnio neuspjeh.

"Pitam se koliko sam i sam odgovoran. Ovo mi je je najgori dan u karijeri, jer se nadovezao na ono što se desilo u Rusiji prije četiri godine, pa prošle na Euru. Teško mi je, veoma teško, izvinjavam se svima koji su vjerovali u nas. Ja lično sam podbacio i osjećam da sam jedan od krivaca", istakao je fudbaler Bajerna.

Još jedan bivši reprezentativac, Tomas Hiclšperger, očekuje da Njemačka nešto promijeni u pristupu.

"Vrijeme je da se zapitamo koliko stvarno vrijedimo. Da li smo i dalje moćni i da li smo među najboljima? Možda ovo nije dovoljno dobar tim, možda ovo nisu dovoljno dobri igrači", rekao je Hiclšperger.

I Ridiger je bio samokritičan.

"Vratili smo se na nulu, to je surova realnost njemačkog fudbala u ovom trenutku. Imamo mnogo talenta i kvaliteta, ali nešto i nedostaje. Šta fali? Da budemo nekad i sebični, da uradimo nešto "prljavo", da zadamo udarac. Tim smo koji se svima dopada, a to nije ono što želimo", rekao je Ridiger. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!