[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/11\/nema-te-na-kahvi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/11\/100x73\/nema-te-na-kahvi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/11\/nema-te-na-kahvi.jpg","size":"395.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Sutra u Goraždu performans 'Nema te na kahvi'

Dan nakon komemoracije i kolektivne dženaze u Potočarima, u Goraždu će sutra u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici biti upriličen performans "Nema te na kahvi" kojeg čini postavka 8.372 fildžana na mostu "Alija Izetbegović".

Riječ je o tradicionalnom događaju koji organizira Mreža mladih Muftijstva goraždanskog u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.  

- Već petu godinu Mreža mladih na ovaj simboličan način odaje počast žrtvama Srebrenice. Građani dolaze, donose fildžane i odaju počast žrtvama te iskazuju suosjećanje sa porodicama koje su čekale svoje najmilije, ali koji im na žalost više nikada "na kahvu nisu došli" - istaknula je Feni rukovoditeljica Službe za pravne, administrativne i ekonomske poslove Muftijstva goraždanskog Amela Dučić.

Dodala je da će ove godine ambijent i postavka 8.372 fildžana biti nešto dugačija.

- Odziv građana je tradicionalno dobar i zaista u velikom broju iskazuju suosjećanje, s obzirom na to da je Goraždu bila namijenjena sudbina Srebrenice i Žepe. Performans "Nema te na kahvi" uvijek se organizira dan nakon obilježavanja godišnjice genocida - navela je Dučić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!