[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/mbrf-1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/100x73\/mbrf-1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/mbrf-1.png","size":"731.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Sutra počinje 'Mostar blues & rock festival'

Sedamnaesto izdanje "Mostar blues & rock festivala" 20. i 21. srpnja okupit će u Gradu na Neretvi majstore vrhunskog bluesa i rocka.

Pored američke gitarske blues zvijezde Doyle Bramhalla, inače člana Eric Clapton Banda, publika će uživati i u nastupu švedskog gitarskog virtuoza Paula Mendonce.

Pažnju plijene i nastupi beogradskog Dr. Project Point Blank, koji su prije 17 godina podigli zavjesu prvog izdanja ovog festivala te nastupi nagrađivanog hrvatskog autora Tomislava Golubana i njegovog benda i izvrsnih slovenskih Prismojeni profesorji bluesa.

U subotu, prvu večer festivala nastupit će Keegan McInroe (USA), Mors Rumors (BiH), Tomislav Goluban Band (CRO) i Paulo Mendonca (SWE), a u nedjelju Dr. Project Point Blank (SRB), Prismojeni profesorji bluesa (SLO) i Doyle Bramhall II (USA).

Festival se održava u Muzičkom centru Pavarotti, a početak obiju večeri je u 20 sati.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!