[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/11\/let-vrtulnikem5-pohori-ozren-u-doboje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/11\/100x73\/let-vrtulnikem5-pohori-ozren-u-doboje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/11\/let-vrtulnikem5-pohori-ozren-u-doboje.jpg","size":"460.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Susret planinara Kantona Sarajevo sutra na Ozrenu

Glavna manifestacija obilježavanja Dana planinara Kantona Sarajevo 2018. bit će održana sutra u planinarskom domu "Ozren", a domaćin je Planinarsko društvo "Igman".

Kako je Feni kazala predsjednica Planinarskog društva "Igman" i potpredsjednica Planinarskog saveza KS Suada Filipović, u susretu planinara Kantona Sarajevo očekuje se više od 100 učesnika, odnosno članova svih planinarskih društava koji su udruženi u Planinarski savez Kantona Sarajevo.

Tokom susreta planinara na lokalitetu Planinarskog doma Ozren (1310 m/nv) bit će organizirano i upoznavanje sa prirodnim i historijskim karakteristikama planine Ozren. Nakon toga, učesnici će zajednički pohoditi vrh Bandijera 1.453 m/nv.

U planinarskom domu bit će organiziran i ručak - planinarski grah, druženje i podjela zahvalnica.

- Pripremimo za sutra zajednički ručak - planinarski grah, kojim ćemo se počastiti nakon što obiđemo i sam vrh Bandijera na Ozrenu, jedan od tri vrha - kazala je Filipović.

Naglasila je da se radi o tradicionalnoj manifestaciji, s obzirom na to da se susret planinara Kantona Sarajevo održava svake godine na lokaciji svake od članica Planinarskog saveza KS.

Podijelite ovaj članak!