[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/29\/xd_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/29\/100x73\/xd_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/29\/xd_1.jpg","size":"79.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Super liga: Još jedan velikan prihvatio ideju o elitnom takmičenju

Nakon Barselone, još jedan evropski velikan je označio formiranje elitne Super lige kao dobru stvar za fudbal.

Predsjednik Intera Stiven Žang rekao je da apsolutno prihvata tu ideju.

"Ja sam uvijek za ideje koje će donijeti poboljšanje u fudbalu. Mislim da moramo da učinimo da naš proizvod postane još više globalan, da usliši potrebe naših konzumenata, različitih kultura i novih generacija. Planiranje je nešto što je neophodno u današnje vrijeme, moramo da mislimo šta će da bude za 5-6 godina. Ideja Super lige za nas je prihvatljiva", rekao je Žang.

Predsjednik Barselone u ostavci Đosep Marija Bartomeu kazao je da je Barsa prihvatila da bude dio Super lige, takmičenje koje bi trebalo da formiraju najveći i najbogatiji evropski klubovi.

Svjetski mediji su javili da je Super liga gotova stvar, da je obezbijeđen i novac, te da bi trebalo da počne 2022. godine, sa 16 ili 18 klubova.

Učešće Barselone, Reala, Mančester junajteda, Mančester sitija, Bajerna, PSŽ-a, Juventusa, Liverpula, Intera, Milana... u tom takmičenju označilo bi i kraj Lige šampiona i definitivan razlaz sa Uefom.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!