[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/yy_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/100x73\/yy_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/yy_2.jpg","size":"74.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Šumaher: Učim, pišem biljeleške

Do najbržeg karavana došao je kao prvak Formule 2. Međutim, mladi Nijemac kaže da automobil Hasa nema malo sličnosti s onim što je do sada probao."Iskreno, ovo će biti prvi put da vozim tako moćan automobil. Razlika je ogromna, jer prvi put imam priliku osjetiti takvu moć. Treba mi vremena da se naviknem ", istakao je Mick.

Da bi se bolje pripremio za novi izazov, Šumaher koristi stare metode.

"U životu sam imao mnogo trka, ali nijedna se ne može usporediti s ovom u Formuli 1. Ovo je nešto posebno. Imam puno video poziva sa članovima tima. Stalno učim, pišem bilješke. U pravom sam procesu učenja. Nadam se da ću biti dobar student ", rekao je Šumaher.

Za razliku od prethodnih sezona, sve ekipe će imati mnogo manje probnih vožnji.

"Samo su tri dana za testiranje. Ranijih godina bilo je šest do osam. Takođe smo izgubili ukupno jedan sat na treningu. Nije mi se svidjelo, ali takva su pravila. U ovom trenutku najvažnije mi je da vozim što je više moguće ", istakao je Šumaher mlađi.

Sezona Formule 1 započinje 28. marta trkom u Bahreinu. Sva događanja u najbližem cirkusu možete pratiti na kanalima Sport kluba.

izvor:Sport Klub

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!