[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/27\/l-95e4670f5a6f3b471e95c77c24bf9c74.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/27\/100x73\/l-95e4670f5a6f3b471e95c77c24bf9c74.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/27\/l-95e4670f5a6f3b471e95c77c24bf9c74.jpeg","size":"109.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

SUM: Prva serija sveučilišnih iskaznica uručena studentima s invaliditetom

Na Sveučilištu u Mostaru (SUM) u četvrtak su uručene sveučilišne iskaznice studentima s invaliditetom, a uručenje je organizirao Ured za studente s invaliditetom, priopćeno je sa SUM-a.

Uručenju su prisustvovali pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Vesna Kazazić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Tomislav Volarić, voditelj Ureda za studente s invaliditetom Marijan Tustonja i predsjednica Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru Marija Barun.

"Ovaj današnji čin sigurno stavlja studente s invaliditetom u prvi plan. Upravo je Ante danas primio među prvima svoju studentsku iskaznicu što pokazuje da je studente s invaliditetom prepoznao menadžment i da se o njima unaprijed promišlja. Današnji događaj samo je jedan u nizu kojim Sveučilište doprinosi inkluzivnijem, jednakom i sveobuhvatnom pristupu studentima s invaliditetom", kazao je voditelj Ureda za studente s invaliditetom Marijan Tustonja.

Ured za studente s invaliditetom u svome djelovanju nastoji osigurati studentima s različitim oblicima invaliditeta jednostavnije, dostupnije, jasnije, brže i funkcionalnije studiranje na Sveučilištu u Mostaru. Cilj njegovih aktivnosti jest uključiti sva područja akademske zajednice osiguravanju jednakoga pristupa studentima s invaliditetom. 

"Sveučilišna iskaznica sredstvo je identifikacije i dokaz pripadnosti zajednici Sveučilišta u Mostaru. Skeniranjem QR koda na sveučilišnoj iskaznici moguće je pristupiti eIndeksu studenta korištenjem eduID. Ovo je samo jedna od brojnih funkcionalnosti iskaznice koja će sigurno ubrzati digitalnu transformaciju Sveučilišta. Studenti s invaliditetom kao i svi ostali studenti smanjit će odlaske na referade svojih ustrojbenih jedinica, jer će sve mogućnosti imati putem eIndeksa", rekao Tomislav Volarić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije te voditelj SUMIT-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!