[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/feraget-memic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/100x73\/feraget-memic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/feraget-memic.jpg","size":"60.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Suđenje u slučaju "Memić": Pojavila se palica o kojoj pričamo šest godina

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje u slučaju “Dženan Memić”. Tokom današnjeg ročišta saslušan je svjedok Edin Avdić te dva zaštićena svjedoka. Predmet se vodi protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap-Ramić i drugih i to zbog prikrivanja dokaza.

Nakon ročišta medijima se obratio advokat porodice Memić Ifet Feraget, koji je rekao da se šest godina izgubilo na saobraćajnoj nesreći i kontaktu kombija i pješaka.

“Danas ste čuli da nema nikakvog kombija, nikakve saobraćajne nesreće, a pojavila se i palica o kojoj pričamo šest godina”, kaže Feraget.

Istakao je da se snimci s nadzornih kamera oko mjesta gdje je Memić stradao nisu izuzimani u skladu sa zakonom.

“To govori da je neko od početka imao namjeru prikriti pravi način dešavanja događaja, odnosno ubice Dženana Memića. Snimak o kojem danas govorimo, s kuće Šerifa Konjevića, pokazao bi prednju tablicu kombi vozila na kojem smo izgubili pet godina”, dodaje Feraget.

On kaže da ukoliko bi se vidio taj snimak da bi to bio dokaz da taj kombi nema nikakve veze s događajem.

“Činjenica je da saobraćajne nesreće nije bilo i danas smo dobili potvrdu da to nije tako. Čuli smo danas da je bila tučnjava, da su Alisa i Dženan napadnuti”, ističe Feraget.

“Ovo je organizirani kriminal unutar institucija sistema, što je najgora bolest od koje jedno društvo može oboljeti”, zaključio je Feraget.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!