[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/zamrzivac.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/100x73\/zamrzivac.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/zamrzivac.jpg","size":"241.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre počinje 15. listopada

Glavna rasprava u suđenju Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić počet će 15. listopada, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic nakon pripremnog ročišta održanog u srijedu.

 Nakon što je 22. kolovoza optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, u srijedu je održano pripremno ročište, zatvoreno za javnost, na kojem su stranke izložile svoje dokazne prijedloge, a državni odvjetnik je izložio optužnicu i iznio dokaze na kojima ju temelji.

 "Optužena se očitovala o optužnici, ne smatra se krivom", rekao je nakon ročišta glasnogovornik suda te dodao da su stranke izložile dokaze koje namjeravaju iznijeti na raspravi, a sud je dokazne prijedloge usvojio i odredio termin početka glavne rasprave.

 "Rasprava o ovom predmetu počinje 15. listopada u 9 sati, a radi koncentracije raspravljanja određena su i daljnja ročišta, 17., 18. i 21. listopada", kazao je i na novinarsko pitanje odgovorio da nije bilo zahtjeva da suđenje bude nejavno.

 "Tek kad će rasprava krenuti tada stranke imaju mogućnost staviti zahtjeve. Međutim u ovoj fazi postupka nije stavljen zahtjev za tajnost rasprave", kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu.

 Nakon pripremnog ročišta odvjetnik optužene Smiljane Srnec, Krešimir Golubić, novinarima je samo kratko rekao da obrana osporava navode u optužnici.

 Optužnicom se Smiljanu Srnec (rođenu 1974.) tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri, Jasmini Dominić, rođenoj 1977. godine, najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave pa je 23-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

 Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, prenosi Hina. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!