[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/sirija-assad-podrska-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/100x73\/sirija-assad-podrska-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/sirija-assad-podrska-xinhua.jpg","size":"451.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Stotine Sirijaca na mitingu podrške Assadu

DAMASK, 16. april 2018

Na stotine Sirijaca okupilo se u ponedjeljak na istorijskom trgu u prijestonici Damasku, izražavajući podršku svojim oružanim snagama u suočavanju sa zračnim udarima bez presedana zapadnih sila tokom vikenda.

Državna televizija uživo je prenosila miting podrške na trgu Omayyad u centru Damaska. Demonstranti su mahali sirijskim zastavama na skupu nazvanom "Pozdrav uspjesima sirijske arapske vojske", organiziran je vatromet i demonstranti su pucali u zrak.

Uzvici "Allah, Sirija i samo Bashar" odjekivali su trgom.

Subotnji zračni udari desili su se kratko prije nego što je istražni tim Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) stigao u Siriju kako bi istražio navode o napadu. Još se očekuje da misija OPCW stigne u Doumu, gdje su razmještene vladine sigurnosne agencije i pripadnici ruske vojne policije nakon što je grad pao pod kontrolu vladinih snaga, pojačavajući bojazni sirijskih pobunjenika da se dokazi o korištenju hemijskog oružja više ne bi mogli pronaći, prenosi Associated Press.

OPCW danas održava vanrednu sjednicu u Den Haagu kako bi raspravljao o sumnjivom hemijskom napadu u Doumi, prenosi Associaterd Press.

Podijelite ovaj članak!