[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/damir-masic-dd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/100x73\/damir-masic-dd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/damir-masic-dd.jpg","size":"58.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Stavljen van snage Pravilnik kojim je propisana obaveza zamjene fiskalnih kasa. Mašić: Van snage loš i štetan Pravilnik

Klub zastupnika SDP-a još septembra mjeseca se bori da Parlament Federacije BiH stavi van snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH.

Naime, tim Pravilnikom je propisana obaveza zamjene fiskalnih kasa što privrednike koštalo 60 miliona maraka. Međutim, kako je zvanično potvrdio na svom zvaničnom Facebook nalogu, Damir Mašić, zastupnik SDP-a, sinoć je usvojen zaključak kojim se upravo ovaj pravilnik stavlja van snage.

SDP o ovome pisali Zamioviću i novembru

 

- Nakon 2 mjeseca borbe Kluba zastupnica/zastupnika SDP BiH u Parlamentu FBiH sinoć je usvojen zaključak Predstavničkog doma koji nalaže Ministarstvu finansija stavljanje van snage Pravilnika kojim je propisana obaveza zamjene fiskalnih kasa što bi privrednike koštalo preko 60 miliona KM!

  • 27.09. su odbili prijedlog SDP-a da se o tome uopšte raspravlja.
  • 27.10. su odbili zaključak koji smo predložili.
  • Na jučerašnjoj sjednici smo isti zaključak predložili i mi i klub SDA koji je u medjuvremenu evoluirao u svom stavu spram uvedenog nameta privredi što pozdravljamo.

    Hvala dijelu parlamentaraca vladajuće većine koji su prepoznali našu argumentaciju i stavili van snage loš i štetan pravilnik Vlade FBiH i Ministarstva finansija. Hvala i opozicionim klubovima koji su od početka bili s nama -  napisao je Mašić na svom Facebook profilu, te dodatno poručio:  🇧🇦 Jedna bitka dobijena. Idemo dalje  💪🏼🌹.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!