[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/27\/2702-sehidskeporodice.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/27\/100x73\/2702-sehidskeporodice.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/27\/2702-sehidskeporodice.jpg","size":"111.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Stari Grad - Posjeta šehidskim porodicama uoči Dana nezavisnosti BiH

Predstavnici Općine Stari Grad Sarajevo danas su, povodom 1.marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, obišli više desetina šehidskih porodica iz Starog Grada, čiji su najbliži članovi platili najveću cijenu slobode i nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

- Predstojeći veliki praznik naše države poslužio nam je kao povod da posjetimo naše šehidske porodice, uputimo toplu riječ i uručimo jedan simboličan paket s prehrambenim proizvodima, jer na žalost mnoge od ovih porodica su vrlo slabog materijalnog stanja, a svi su dodatno pogođeni pandemijom koronavirusa - kazala je Safija Šehović, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, koja je danas obilazila porodice širom Starog Grada.

Šehidskim porodicama je podijeljeno 150 paketa prehrambenih proizvoda.

Predstavnici Općine Stari Grad su posjetili nanu Sajmu Hamzić iz ulice Edhema Mulabdića kojoj je rat uzeo sve članove porodice, muža, dva sina i kćerku, te 85-godišnju Aišu Čomor u ulici Prvi bataljon na Sedreniku čija je kuća bila pretvorena u prvu liniju odbrane.

U narednoj sedmici će uposlenici Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu posjetiti i socijalno ugrožene porodice, najavljeno je iz te Općine.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!