[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/17\/tuzla-city-press.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/17\/100x73\/tuzla-city-press.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/17\/tuzla-city-press.jpg","size":"388.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Starčević: Uz agresivan pristup možemo do povoljnog rezultata

Dobri pripremni rezultati stvorili su pozitivnu sliku o snazi debitanta u Premijer ligi BiH, ali posljednja dva poraza takav dojam o snazi Tuzla Cityja ozbiljno su poljuljali.

Nakon poraza od GOŠK-a u klubu iz Simin Hana održan je sastanak, analiziran je učinak, govorilo se o slabostima, a uoči duela s ekipom Željezničara o tome je bilo riječi i na današnjoj konferenciji za novinare.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević rekao je da pred njegovom ekipom stoje dvije izuzetno teške utakmice. Najprije Željezničar, a potom Zrinjski.

- Nismo u susretima sa sebi ravnim rivalima uspjeli doći do rezultatske stabilnosti i očito je da mnoge stvari moramo popraviti. Teško je to ostvariti već protiv Željezničara, ali se nadam da ćemo uspjeti podići motivaciju i kroz agresivniji pristup obezbijediti povoljan rezultat – naglasio je Starčević.

Dodao je da je dolazak Odovića na klupu „plavih s Grbavice“ donio značajnu promjenu, ali da njegov tim ima više motiva da pokaže bolju igru i pokuša popraviti bodovni saldo. 

Podsjetio je da je njegov tim ostao bez bitnog igrača Nemanje Stjepanovića i da je time oslabljena monolitnost ofanzivnog bloka.

Nastup Stjepanovića pod upitnikom je zbog povrede, a protiv GOŠK-a iz stroja je zbog istog razloga izbačen i Mahmutović.

- Stalno govorim da imamo problema u napadu, odnosno, prilikom kreiranja šansi i postizanja golova. Na toj poziciji imamo Poturalića i Murgu koji su došli iz Prve federalne lige i treba im vremena za adaptaciju, dok je Mahmutović vukao povredu tokom cijelih priprema. Nastojimo popraviti igru u tom segmentu, inače ćemo morati nešto mijenjati – zaključio je Starčević.

Golman Nevres Fejzić uime igrača ponovio je da je tim u maloj krizi, ali da se sve čini da se ona što prije prevaziđe. 

- Dat ćemo sve od sebe da protiv Željezničara ostanemo neporaženi. Znamo ko je Željezničar i šta predstavlja u bh. nogometu. Igramo pred svojom publikom, nadam se da će nas podržati, te da ćemo ostati neporaženi što bi bio veliki uspjeh – rekao je Fejzić. 

Utakmica Tuzla City - Željezničar igra se na Tušnju u nedjelju od 19 sati.

Podijelite ovaj članak!