[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/27\/srbija-djevojcica.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/27\/100x73\/srbija-djevojcica.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/27\/srbija-djevojcica.png","size":"699.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Srbija: Policija intenzivno traga za nestalom djevojčicom

Više stotina policajaca u svim selima oko Knjaževca u Srbiji širi krug potrage za 12-godišnjom djevojčicom Monikom Karimanović iz Niša i osumnjičenim za njenu otmicu Ninoslavom Jovanovićem iz Malče, koji ju je oteo prošlog petka.

 "Cilj nam je da otetu Moniku nađemo što prije, više od 500 naših ljudi je organizovano na više pravaca i to sa lovcima koji dobro poznaju teren. Ne stajemo dok je ne nađemo, cilj nam je da 'pregazimo' teren što prije", rekao je za N1 načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević i naveo da uporedo operativna policija provjerava čitav jugoistok Srbije.

Žandarmi i policajci pretražili su juče u toku popodneva sve kuće i vikendice u Glogovcu i šumu u okolini tog knjaževačkog sela, a prije toga pretraženo je i selo Podvis.

Oba mjesta nalaze se u blizini mjesta Orešac, gdje je osumnjičeni otmičar, poznat kao "Malčanski berberin", skrivao djevojčicu u noći između utorka i srijede, prenosi Tanjug.

Jovanović je prvi put za silovanje djevojke i djevojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno poslije 9 godina, da bi odmah počinio novo krivično djelo.

Oteo je i silovao djevojčicu od 12 godina, zatim je oteo još jednu djevojčicu, koja je uspjela da pobjegne.

Tada je osuđen na 15 godina, ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine, nakon čega je preko Fejsbuka uznemiravao žene, a pisao je i na stranici za otkup kose, zbog čega je uhapšen u oktobru prošle godine i u zatvoru proveo pet mjeseci.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!