[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/14\/migranti-spsavanje-mediteran-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/14\/100x73\/migranti-spsavanje-mediteran-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/14\/migranti-spsavanje-mediteran-aa.jpg","size":"115.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Spašeno 97 migranata u istočnom Mediteranu

Ukupno 97 ilegalnih migranata na gumenom čamcu koji je tonuo u istočnom Mediteranu, spašeno je zajedničkim naporima turskih pomorskih snaga i libijske obalske straže, saopćil su danas sigurnosni izvori.

Fregata TCG Gaziantep, koja je dežurala kod Libije, otkrila je u četvrtak gumeni brod s ilegalnim migrantima, udaljen 28 kilometara od luke Khoms, prenosi Anadolu Agency (AA).

Shvativši da su životi migranata u opasnosti, poletio je dežurni helikopter mornaričke fregate. Ubrzo su se pridružile i pripadnici obalske straže, a migranti su spašeni i spriječena je potencijalna katastrofa.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!