[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/spanija-koronavirus-1-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/spanija-koronavirus-1-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/spanija-koronavirus-1-xinhua.jpg","size":"74.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Španija uvodi obavezan karantin za putnike iz sedam južnoafričkih zemalja

Španija je uvela desetodnevni obavezni karantin za putnike koji dolaze iz sedam južnoafričkih zemalja, gdje je prvi put identifikovan omikron, nova varijanta koronavirusa.

Taj potez Španije uslijedio jer sve više zemalja uvodi ograničenja putovanja, iako je mnogo toga nepoznato o omikronu, javlja AP.

Obavezna izolacija se odnosi na putnike iz Južne Afrike, Bocvane, Esvatinija, Lesota, Mozambika, Namibije i Zimbabvea koji u Španiju stižu avionom direktno ili s presjedanjima u drugim zemljama.

Ministar vanjskih poslova Jose Manuel Albares rekao je da će više od 200 državljana koji su bili u regiji i čiji su letovi otkazani biti vraćeni u Španiju na letovima koji još uvijek saobraćaju za dijelove Evrope.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!