[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/spanija-koronavirus-xinhua-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/100x73\/spanija-koronavirus-xinhua-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/spanija-koronavirus-xinhua-1.jpg","size":"75.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Španija ponovo počela otvarati terenske bolnice iz predostrožnosti

 Španska vojska otvorila je terensku bolnicu u Zaragozi dok se ovaj sjeverni grad bori da zaustavi novi skok u slučajevima zaraze koronavirusom.

Regija Aragona, u kojoj se nalazi grad Zaragoza, prednjačio je u Španiji po broju oboljelih od koronavirusa u posljednjih sedam dana sa 242 hospitalizacije i 32 smrtna slučaja od COVID-19, prenio je AP.

Vojska navodi da je odgovorila na zahtjev vlade Aragona da terenska bolnica bude otvorena na parkingu jedne od njenih bolnica u Zaragozi. Vojska je saopćila da bi privremena bolnica trebala biti spremna za upotrebu do petka.

Regionalne zdravstvene vlasti kažu da je terenska bolnica otvorena iz predostrožnosti u slučaju da bolnice dostignu kapacitet kao što se to desilo u mnogim dijelovima Španije tokom marta i aprila.

Tokom tog prvog vala virusa vojska je postavila nekoliko terenskih bolnica u španskim gradovima.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!