[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/sarajevska-zima-45.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/100x73\/sarajevska-zima-45.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/22\/sarajevska-zima-45.jpg","size":"337.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Spahić: 'Time for you-pick up art' moto 'Sarajevske zime' 2020. godine

Moto 36. internacionalnog festivala "Sarajevska zima" 2020. bit će "Time for you-pick up art" ("Vrijeme za tebe - Odaberi umjetnost"), saopćio je noćas u ponoć direktor Festivala Ibrahim Spahić. 

On je naveo da moto narednog festivalskog izdanja predstavlja poziv umjetnicima Sarajeva, BiH, Evrope i svijeta da u predolimpijskoj godini "Olimpijade kulture" Sarajevo 2021. u glavnom gradu BiH oblikuju svojim stvaralaštvom novi prostor za umjetnost.

- Ovogodišnje izdanje Festivala potvrdilo je: Sarajevo je Grad muzej, Grad satkan od snova i stvarnosti, Grad zagledan, preko svoje olimpijske ogrlice, u misteriju stvaranja i umjetnost modernog svijeta -ocijenio je Spahić.

Zahvalio je umjetnicima, počasnom gostu Festivala Mađarskoj, parnerima i kulturnim institucijama te sarajevskoj publici i medijima na sudjelovanju u programima 35. festivalskog izdanja čiji je ovogodišnji moto bio "Buka i bijes", navodi se u saopćenju Festivala "Sarajevska zima".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!