[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/solak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/100x73\/solak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/solak.jpg","size":"69.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Solak: Ako penzioneri ne budu poštovali mjere, u srijedu ćemo donijeti novu odluku

Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba CZ kazao je na press konferenciji da se za sutrašnje aktivnosti pripremaju sa MUP-om KS, kako bi se izvršila kontrola i nadgledanje svih naredbi koje smo donijeli.

"Kontrola izlaska starijih od 65 godina jer ovo nije šetanje već da se ode do banke, po životne namirnice i do apoteke. Pozvali smo naše sugrađane da se u ovom periodu suzdrže od korištenja istih prodavnica, banaka, apoteka ako ne moraju izaći. Ako utvrdimo da se mjere ne poštuju, mi ćemo morati uvesti neke druge restrikcije", kazao je Solak. 

On je potvrdio da večeras u 19 sati u Sarajevo slijeće avion iz Štokholma, a karantin je osiguran.

"Sutra rano ujutro dolazi autobus iz Francske sa našim sugrađanima, određena je mjera prinudne izolacije", kazao je Solak.

Istakao je da sve donesene mjere daju pozitivne rezultate i nadaju se da će tako ostati. 

Na pitanje medija ko će biti odgovoran ako se broj zaraženih poveća ove i sljedeće sedmice Solak je kazao da su poduzeli sve mjere zaštite građana.

"Apelujemo na sve druge naše sugrađane da poštuju ovaj period da bi penzioneri mogli uzeti svoje penzije i obaviti kupovinu. U petak nakon 12 sati stupa na snagu ponovo zabrana kretanja za starije od 65 godina. Ako vidimo u utorak da se to ne poštuje, u srijedu ćemo imati nove mjere", kazao je Solak. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!