[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/fg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/100x73\/fg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/30\/fg.jpg","size":"67.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Šok u Bajernu: Alaba tražio platu 20 miliona eura

Reprezentativac Austrije odrađuje poslednju godinu ugovora, koji traje do juna 2021., pa su prvi čovek Bavaraca, Karl Hajnc Rumenige i sportski direktor Hasan Salihamidžić krajem juna pozvali na sastanak Davidovog oca i agenta Pinija Zahavija.

Sastanak se odvijao u elitnom restoranu „Bogenhauzer Hof”, a diskusija se ubrzo rasplamsala. Rumenige i Salihamidžić su bili šokirani kad je Pini Zahavi rekao da Alaba traži godišnju platu od 20 miliona eura.

U početku je Salihamidžić ostao suzdržan i rekao da je ovakav iznos u ovom trenutku nezamisliv, uz podsećanje na krizu uslovljenu koronavirusom.

Pini Zahavi je u tom trenutku počeo da priča o prihodima kluba i milionima koje će Bajern zaraditi u budućnosti, pa je Salihamidžić burno reagovao i pitao ga:

U kom svijetu vi živite!? Da li zaista verujete u stvari koje govorite!?

O novcu se više nije razgovaralo, a dvije strane nisu pričale o novom sporazumu evo već cijeli mesec. Bild još dodaje da je Rumenige bio impresioniran načinom na koji je popularni Braco reagovao i postavio stvari u pregovorima sa Alabinim zastupnicima.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!