[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/27\/sulejman-redzepi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/27\/100x73\/sulejman-redzepi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/27\/sulejman-redzepi.jpg","size":"49.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Smijenili reisa nakon što je oženio 50 godina mlađu ženu

Rijaset makedonske Islamske vjerske zajednice razriješio je poglavara te zajednice, Sulejmana Redžepija(74), dan pošto se dugogodišnji šef te organizacije oženio 50 godina mlađom ženom.

Redžepi je smjenjen pošto su dvije trećine delegata podržale njegovu smjenu na čelu Islamske vjerske zajednice. Za vršioca dužnosti novog poglavara izabran je gostivarski muftija Šakir Fetai, čiji je ključni zadatak da pripremi uslove za izbor novog šefa Islamske zajednice u Sjevernoj Makedoniji.

Odluka o smjeni Redžepija stupa odmah na snagu.

Razlog smjene Redžepija nije naveden, ali su mediji na albanskom jeziku u Sjevernoj Makedoniji javili da se unutar Islamske zajednice digla velika buka pošto se dugogodišnji šef ove organizacije oženio gotovo pola vijeka mlađom ženom i poklonio joj skupocjeni sat.

Poglavar Islamske zajednice u Severnoj Makedoniji je tokom pandemije koronavirusa izazvao priličnu kontroverzu kada je zatvaranje vjerskih objekata uslovio dodatnom finansijskom pomoći. Redžepi je poznat po kontroverznim izjavama koje su uključivale širenje etničke i vjerske mržnje, poziranje sa mitraljezima i mapom Velike Albanije, produženoj borbi za kontrolu nad islamskom zajednicom.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!