[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/17\/covid-19-4908692-1920.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/17\/100x73\/covid-19-4908692-1920.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/17\/covid-19-4908692-1920.jpg","size":"65.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Slučaj u Sarajevu: Izgubili prvi nalaz na koronavirus, a drugi test potvrdio zarazu

Biro Ilidža JU Služba za zapošljavanje KS jučer je zatvoren zbog sumnje na zarazu jedne uposlenice koronavirusom, prenosi agencija Patria. Nakon što je koronavirus utvrđen kod njenog supruga s, testirana je i ona i njihova djeca a danas se očekuju rezultati.

Prema uputama epidemiologa biro je zatvoren, izvršena je dezinfekcija te se pravi spisak svih kontakata, a danas je biro već otvoren.

Suprug uposlenice Službe razbolio se nakon 4. juna, a prvi test na koronavirus je radio 11. juna ali mu nikada nisu javili rezultate. Nakon što mu se stanje pogoršalo supruga ga je odvela na novo testiranje 14. juna, a nalaz je pokazao da je pozitivan. Zaraženi muškarac bio je u kontaktu sa saobraćajnim policajcem MUP KS kojem je ranije potvrđen koronavirus.   

Zbog propusta sa prvim testom pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti, piše Patria.

Tokom dana, redakciji portala Start se obratila navedena uposlenica te kazala kako će, nakon što danas dobije rezultate testiranja, sutra iznijeti svoju verziju ovog događaja uz napomenu kako verzija koja je objavljena u medijima obiluje neistinitim informacijama.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!