[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/skupstina-ks-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/100x73\/skupstina-ks-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/skupstina-ks-3.jpg","size":"72.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Skupština KS: Razmatrani izvještaji o radu 13 javnih zdravstvenih ustanova

Skupština Kantona Sarajevo na nastavku svoje 36. sjednice, donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Kantonalnog plana zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Ovom Odlukom Kantonalni plan zaštite okoliša - KEAP, koji je usvojen 2017. godine, ostaje na snazi do 2025. godine. Vlada KS je zadužena da razmotri usvajanje Zelenog akcionog plana Kantona Sarajevo za provođenje KEAP-a do 2025. godine kako bi se definirali prioriteti koje Kanton želi realizirati u narednom periodu, s primarnim ciljem zaštite okoliša.

Skupština je razmatrala izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 13 javnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2019. godinu.

Usvojeni su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo, Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Zavoda za javno zdravstvo KS i Zavoda za medicinu rada KS.

Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavoda za bolesti ovisnosti KS, Doma zdravlja Kantona Sarajevo, Apoteka Sarajevo, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu i Zavoda za sportsku medicinu Kantona Sarajevo nisu dobili podršku Skupštine Kantona Sarajevo.

Na prvom dijelu ove sjednice prije sedam dana, zastupnici nisu usvojili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu.

Skupština KS je prihvatila Izvještaj o realizaciji Plana povratka u i iz Kantona Sarajevo za period 01.01.-31.12.2020. godine, s osvrtom na problematiku obezbjeđenja alternativnog-privremenog smještaja kao i Plan povratka u i iz Kantona Sarajevo za 2021. godinu, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!