[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/skupstinaks25.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/100x73\/skupstinaks25.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/skupstinaks25.jpg","size":"507.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Skupština KS 11. decembra o izmjenama Zakona o dopunskim pravima boraca BiH

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, bit će razmatran na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je najavljena za 11.decembar ove godine.

Na dnevnom redu, kojeg je predložio Kolegij Skupštine KS, naći će se i  Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radno-pravnom statusu zastupnika u Skupštini KS, te nacrti Zakona o izmjenama Zakona o šumama KS, Zakona o Ekonomsko-socijalnom vijeću za područje KS, te Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama KS.

Donošenje odluke o izmjenama Odluke o osnivanju lovišta na području KS, te prijedlozi Odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS i Odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, također će biti predmeti izjašnjavanja zastupnika.

Svoju saglasnost Skupština treba dati na niz odluka na nacrt ugovora o kupoprodaji u stambenim objektima u naseljima Šip, Rosulje i Dobrinja V.

Skupština će se očitovati o Izvještaj o poslovanju KJP za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo – šume  za 2018. godinu, te  Izvještaju o poslovanju KJP “Poljoprivredno dobro Butmir", saopćeno je iz Press službe KS.

Zastupnici će biti upoznati i s Informacijom o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkacija u KS.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!