[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/26\/abdulah-skaka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/26\/100x73\/abdulah-skaka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/26\/abdulah-skaka.jpg","size":"352.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Skaka: Odgovorno pristupiti prema virusu corona, Sarajevo je turistička destinacija

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je danas sve nadležne institucije da poduzmu potrebne mjere radi predostrožnosti u skladu sa standardima struke, a u vezi sa informacijama o opasnosti od virusa corona koji se pojavio u Kini, ali i u Europi.

Apelujem da se, pored neophodnih i hitnih mjera prevencije, vrlo odgovorno pristupi cijeloj situaciji kako bi se spriječilo eventualno širenje panike ili dezinformacija. Pozivam i medije i sve one koji javno istupaju da to rade odgovorno i na temelju relevantnih informacija - rekao je Skaka. Mediji su objavili da grupa kineskih turista iz grad Wuhana gdje je izbila epidemija stiže u Sarajevo.

Vjerujemo našim stručnjacima i institucijama, ali istovremeno moramo imati u vidu da su građani uznemireni i traže reakciju. Grad Sarajevo je spreman ponuditi svaku vrstu pomoći i podrške nadležnima da se poduzmu mjere prevencije i zaštite. Glavni grad BiH je turistička destinacija i to treba imati posebno u vidu kada se pristupa ovakvim situacijama - naveo je Skaka.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!